Събития

Скъпи гости и приятели, заповядайте на незабравима киртан вечер със световно известния музикант- изпълнител Ваясаки дас, който гостува за трети път в страната ни.
На 07.05.2014 г  (сряда) от 18:00 ч  Ведически център Back home ще ви поднесе редкия шанс да преживеете  среща с духа на автентичната, свещена музика на древна Индия  със специалния ни гост и лично да общувате с него. В нашия център Ваясаки прабху ще бъде в ролята на домакин . Лично ще води програмата и ще даде лекция върху Бхагават гита. Очакват ви също вкусни вегетариански специалитети. Вход свободен. Адреса на Back home е ул.,,Фредерик Жолио Кюри” 4- задния вход.

За повече информация може да се обадите на познатите ви телефони:
0878 76 86 99 и
02 971 971 4

Повече за Ваясаки

Роденият в Лондон (Англия) музикант е един от водещите изпълнители на традиционна индийска рага. 
Ваясаки е признат, заради музикалните си умения да представя древното изкуство на Бхаджан и Киртан (традиционни индийски музикални стилове),

Стартирайки като рок и блус китарист, увлечен в пеене, вкусът му към индийската култура се появява още в ранните му години.

През 1978г. пристига в Бангладеш и се слива с местната култура, изучавайки бенгалски език и начина на живот на хората там. Така Ваясаки открива древното изкуство на бенгалския Рага-Киртан. Решава да използва своя собствен вокален потенциал, за да разпространи тази техника по целия свят.

Връща се в Лондон със собствен стил на Киртан, уникална смес от древна бенгалска музика и съвременно звучене. 

Първият му албум е издаден през 1982г.,последван от многобройни дискове, които в момента са считани за основополагащи в световната Киртан сцена. 

Забележителните му познания върху разнообразието в индийските Бхаджан и Киртан техники, подготвят сцена за ново поколение артисти в процъфтяващия музикален жанр на Йога и мантра медитацията.